Outfits

Orange is the new black

Oranje is het nieuwe zwart. Vandaag laat ik jullie een outfit zien met oranje tinten. Oranje is het nieuwe zwart. Het is weer herfst en daarbij horen de aardetinten en de oranje tinten. De bladeren vallen binnenkort van de bomen af.

Het liefst zouden we daar nog niet aan willen denken want het was een heerlijke zomer. Ik ben zelf wel toe aan een beetje regen en kou. Heerlijk die truien weer aan en weer laagjes dragen. In de foto’s laat ik zien hoe ik meerdere laagjes draag.
Houden jullie meer van de herfst of de zomer?

Mijn outfit van top tot teen:
Mijn scrunsie van Asos | Oorbellen van My jewellery | Kettingen van My Jewellery | Blouse van Pull&Bear | Luipaard mesh t-shirt van Intercity boutiques | Broek van Bershka | Sneakers van Tango bij Nameless

Elke vrijdag plaats ik een nieuwe outfit post. Voor mijn nieuwe opleiding is het de bedoeling dat ik een blog bij houd. Voor mij is dat weer een extra motivatie om mijn blog weer goed te onderhouden! Dus er komen meerdere post online! Woehoee!!

Onder het kopje ‘Portfolio -> Vogue Akademie’ zijn mijn outfits te vinden.

Addy van Krommenacker

Wie is Addy van den Krommenacker?
Zijn leven (1950) heeft al sinds zijn vroege jeugd in het teken van mode gestaan. Als kleine Udense jongen tekende hij al prinsessen in baljurken. In de Bossche Verwersstraat, dezelfde straat als waar tegenwoordig de couturezaak van Addy van den Krommenacker gevestigd is, zette Van den Krommenacker zijn eerste 
schreden in de modewereld. 

Sinds 2001 maakte Nederland kennis met couture van zijn eigen hand. In dat jaar kwamen de eerste eigen creaties uit Addy’s atelier en nam zijn carrière een grote vlucht. Zijn eerste ontwerpen werden in 2002 aan het grote publiek getoond tijdens de Beau Monde Fashion Awards, waarna in 2003 een volledige haute couture-collectie werd gelanceerd. Bijzondere opdrachten en couturecollecties volgden elkaar op. In 2007 maakte Addy in Rome zijn internationale debuut op de Alta Roma Fashion Week en werd zijn werk bekroond met een Look of the Year-Award voor de beste buitenlandse ontwerper.

Ook heeft hij een hele mooie trouwcollectie ontworpen.

Calvin Richard Klein

Calvin Richard Klein (New York ,19 november 1942) is een Amerikaanse ontwerper . Klein studeerde af aan de Fashion Institute of Technology van New York in 1964 waarna hij zijn eigen bedrijf is begonnen. Hij gaf zijn naam aan het modebedrijf Calvin Klein, dat hij samen met zijn jeugdvriend en zakenpartner Barry schwartz in 1968 oprichtte en dat ze eind 2002 aan de Amerikaanse kledingmultinational Philips van Heusen Corporation verkochten.

Zijn ondergoedcollectie waren in de jaren tachtig een hit, mede door de revolutionaire advertentiecampagne met verschillende bijna naakt modellen in exotische houdingen. In zijn hoogtijdagen verkocht Calvin Klein zo’n 400.000 jeans per week.

Nieuwste collectie van Calvin Klein:

Mental health Shoot 3

Mental health  is een belangrijk onderwerp. Steeds meer mensen hebben geestelijke problemen die heel intens kunnen worden maar als ze er open over zijn dan kan iedereen elkaar helpen met elkaars zijn probleem en ervaringen.
Doordat mensen met elkaar gaan praten voelen ze zich minder alleen.

Door deze foto’s te gebruiken wil ik  laten zien hoe je gedachtes je soms helemaal gek kan maken maar ook te laten zien dat je iemand anders kan zijn. En je beter kan voelen door je eigen vrijheid te gunnen.
Niet iedereen ziet wat er allemaal onder die glimlach schuilt. En dat is ook prima maar als je ergens last van heb moet je er open over kunnen zijn. 

Kleding besteld bij Asos:
Pak: River Island | Schoenen: Asos design | Tshirt: Asos design | Riem: Kringloop

De linker foto laat de vloeiend beweging zien en dat diegene in zijn eigen wereld zit. De tweede foto laat zien dat hij zich al meer open stelt om mensen binnen te laten, en zijn verhaal te doen. De laatste foto laat zijn vrijheid zien.

Credits: Fotograaf: Jesse Krijnen
Model: Pelle Beerse
Concept & Styling: Maartje vd Berg (ik)
Locatie: Petten aan zee

Mental health shoot 4

Met deze foto’s wil ik laten zien dat wel heel vaak een soort marionet zijn en iedereen maar volgen en niet ons eigen ding doen. Waardoor je eigen geestelijke gezondheid het ook moeilijk kan krijgen.

Laten we alsjeblieft op ons zelf vertrouwen en ons gevoel volgen!

Wat draag hij?
Trui: Asos design | Broek: Collusion |Touwen: Action

Credits: Fotograaf: Jesse Krijnen
Model: Pelle Beerse
Concept & Styling: Maartje vd Berg (ik)
Locatie: Petten aan zee, bos gebied

Xoxo Maartje

Mental health Shoot 1

Mental health  is een belangrijk onderwerp. Steeds meer mensen hebben geestelijke problemen die heel intens kunnen worden maar als ze er open over zijn dan kan iedereen elkaar helpen met elkaars zijn probleem en ervaringen.
Doordat mensen met elkaar gaan praten voelen ze zich minder alleen.

Deze onderstaande foto laat zien dat er nog licht aan het einde van de tunnel is maar hij moet er wel zelf uitkomen.

Deze twee onderstaande foto’s laten de vrijheid zien en zijn eigen spiegelbeeld in het water reflecteert hoe hij uit zijn comfort zone gaat. Met de mooie zonnestralen op de achtergrond.

Pet: geleend van mijn opa | Houthakkers blouse: Brave soul | Bretels: geleend van mijn opa | Riem: kringloop |Broek: Esprit | Schoenen: Asos design

Credits: Fotograaf: Jesse Krijnen
Model: Pelle Beerse
Concept & Styling: Maartje vd Berg (ik)
Locatie: Anna Paulowna, schuur kennissen

Mental Health Shoot 2

Ik vond het belangrijk om het bericht ook letterlijk op een kledingstuk te schrijven zodat het meer aandacht trekt. Vandaar de tekst ” Mental health is important!! Speak up, speak up.’

Ik hoop zo dat mensen hulp gaan vragen en er met ander over willen praten. Zodat ze niet alleen met hun probleem lopen en zich hopelijk door er over te praten zich beter kunnen voelen.

Wat draag hij?
Hemd: Asos design | Sjaal DIY: Myself | Broek: Moss London |

Credits: Fotograaf: Jesse Krijnen
Model: Pelle Beerse
Concept & Styling: Maartje vd Berg (ik)
Locatie: Petten aan zee

Viktor&Rolf

Wie zijn Viktor en Rolf. Ze ontmoetten elkaar op het ArtEZ in Arnhem. waar de basis voor een lange vriendschap en samenwerking werd gelegd. Na hun afstuderen in 1992 zijn ze naar Parijs gegaan. Ze creëerde daar hun eerste collectie die gebaseerd was op de frustratie die zij ervaarden als twee beginnende ontwerpers en ze wonnen hiermee meerdere prijzen.

In 1993 volgt de officiële geboorte van modehuis Viktor & Rolf, waarvoor ze tot op de dag van vandaag elk jaar twee collecties bedenken. Viktor & Rolf werkten onder meer samen met KLM, Piper-Heidsieck en Samsonite. In 2005 verschijnt in samenwerking met L’Oreal het parfum Flowerbomb, dat inmiddels meerdere varianten kent. Hun werk was onder meer te zien in het Van Goghmuseum en musea in Londen en Tokio.

Xoxo, Maartje

Danielle Cathari

Wie is Danielle Cathari?
Daniëlle Cathari is 25 jaar. In het tweede jaar aan het Amsterdam Fashion Institute nam ze deel aan de Honours Programme, wat uiteindelijk resulteerde in het ontwerpen van de gerenommeerde gedeconstrueerde vintage Adidas trainingspakken, afkomstig van vintage winkels. Het is een Amsterdams merk.
Cathari’s werk speelt in op het concept van ‘het aanvullen van contrasten’ onderzocht door middel van design en de creatieve visie. Haar werk is gebaseerd op de aandacht voor het heroverwegen en deconstrueren van klassieke stijlen die een nieuwe subversieve voor vrouwenzweren markeren.

Ze heeft nu haar vierde collectie op de markt gebracht. Afgelopen Amsterdam fashion week heeft ze het gepresenteerd. Haar ontwerpen zijn er comfortabel en heerlijk om je dagelijks in te bewegen.

Xoxo, Maartje