Stella mc cartney

Wie is Stella Mccartney?
Ze is geboren en opgegroeid in Londen op het engelse platteland. Ze studeerde in 1995 af aan het Central St Martins. Ze had een kenmerkende stijl van scherpe tailoring, natuurlijk vertrouwen en sexy vrouwelijkheid was meteen duidelijk in haar eerst collectie en na slecht twee collecties, in 1997, werd ze benoemd tot creative directeur van Chloe in Parijs. Ze lanceerde haar eigen modehuis onder haar naam in een partnerschap met Kering als een 50/50 joint venture en toonde haar eerste collectie in Parijs in oktober 2001. Ze is een levenslange vegetariër, ze gebruikt geen leer of bont in haar ontwerpen. Haar collecties omvatten dames en heren ready to wear, accessoires, lingerie, brillen, geur en kinderkleding.

Ze heeft nu 52 vrijstaande winkels op locaties in Soho, Manhattan, Brompton Cross in Londen, Hollywood, Parijs, Tokio. In 2003 lanceerde ze haar eerste parfum ‘STELLA’. Samenwerking met adidas in 2004. In 2008 een lingeriecollectie van aspiratiestijlen. In de winter van 2010 lanceerde ze de Falabella handtas. Ook lanceerde ze een kids collectie. In 2011 lanceerde ze een zonnebrillen collectie.
Stella McCartney’s toewijding aan duurzaamheid is duidelijk in al haar collecties en maakt deel uit van het ethos van het merk om een verantwoordelijk, eerlijk en modern bedrijf te zijn.

Ze heeft een onwijs mooie collectie! Ik ga haar zeker blijven volgen!
Xoxo Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s