Calvin Richard Klein

Calvin Richard Klein (New York ,19 november 1942) is een Amerikaanse ontwerper . Klein studeerde af aan de Fashion Institute of Technology van New York in 1964 waarna hij zijn eigen bedrijf is begonnen. Hij gaf zijn naam aan het modebedrijf Calvin Klein, dat hij samen met zijn jeugdvriend en zakenpartner Barry schwartz in 1968 oprichtte en dat ze eind 2002 aan de Amerikaanse kledingmultinational Philips van Heusen Corporation verkochten.

Zijn ondergoedcollectie waren in de jaren tachtig een hit, mede door de revolutionaire advertentiecampagne met verschillende bijna naakt modellen in exotische houdingen. In zijn hoogtijdagen verkocht Calvin Klein zo’n 400.000 jeans per week.

Nieuwste collectie van Calvin Klein:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s