Iris van Herpen

Ontwerper Iris van Herpen is een van mijn inspiratie bronnen.
Wie is Iris van Herpen:
Iris van Herpen is een Nederlandse modeontwerpster die algemeen wordt erkend als een van de meest getalenteerde en vooruitstrevende makers van mode die voortdurend de grenzen van modedesign verlegt. Sinds haar eerste show in 2007 is Van Herpen bezig met het uitvinden van nieuwe vormen en methoden van sartorialexpressie door de meest traditionele en meest radicale materialen en kledingbouwmethoden te combineren in haar unieke esthetische visie.

De visie van Iris van Herpen
– A hybrid dance to freedom of form-
Het lichaam en de vrouwelijke vormen zijn haar doek om het onzichtbare te visualiseren, een continue dans tussen vakmanschap en innovatie. Iris zoekt binnen haar ontwerpen naar symbolische relaties, verkennen van verborgen schoonheid op het snijvlak van precisie en chaos. Kunst en wetenschap, het kunstmatige en organische, die zich mengen in oneindige hybriden. Dit is de filosofie van al haar ontwerpen.

Van Herpen wordt vaak toegejuicht als pionier in het gebruik van 3D-printen als een kledingstuk bouwtechniek, en als een innovator die zich comfortabel voelt met het gebruik van technologie als een van de leidende principes in haar werk vanwege de sculpturale aard en onbekende vorm. De bedoeling van de ontwerper is om het verleden en de toekomst te mengen in een aparte versie van het heden door het smelten van technologie en traditionele Couture vakmanschap.

Van Herpen’s aparte esthetische gezichtspunt maakte haar jurk vele progressieve muzikanten en actrices zoals , Cara Delvingne, Daphne Guinness, Miley Cyrus, Gwendoline Christie, Lady Gaga, Naomi Campbell, Solange Knowles, Natalia Vodianova en Grimes.

Hier laat ik mijn favorieten ontwerpen zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s