Mode ABC – Letter D

Letter D

Dégradés/delavé
Dégradés is een aanduiding voor stoffen die in aflopende kleuren zijn geverfd of bedrukt. De kleuren lopen van de volle kleur af tot eenzelfde maar lichtere tint.


D
enim
‘Denim’ is afkomstig van het Franse ‘serge de Nîmes’ (zaklinnen uit Nîmes, een stad in het zuiden van Frankrijk). Later sprak men over ‘de Nîmes’, wat algauw denim werd. Deze bijzonder sterke, gekeperde katoenen stof werd voor het eerst vervaardigd voor de veehouders uit de Camargue. Tegenwoordig gebruikt met deze stof voor jeansbroeken. Denim is bijzonder sterk en heeft een hoge scheur-en-slijtvastheid. Het is huidvriendelijk en heeft een geode vochtopname. Denim kan zowel in de zomer als in de winter gedragen worden. Echt indigo-denim geeft bij elke was kleur af. 


D
erby
Herenschoenen


D
oktertas (visitetas)
Een langwerpige ledere tas met platte bodem en voorzien van een metalen beugelsluiting.

 
D
oorknoopsluiting
Een sluiting die zich middenvoor bevindt of asymmetrisch is aangebracht en loopt van kraag, waslijn of schouder tot de onderkant van het kledingstuk.


D
ouble-breasted
Een sluiting op colbert of mantel met op beide  voorpanden een verticale rij knopen. Het rechter voorpand sluit over het linker voorpand heen op de rechter knopen rij. 


D
rukknoop
Een drukknoop bestaat altijd uit twee bij elkaar behorende delen die aan elkaar klikken volgens het male-female principe. Het bovendeel en het onderdeel kunnen ieder op zich ook weer uit twee delen bestaan, waartussen een laagje stof geklemd wordt (snelfixen). De zichtbare kant van het bovendeel kan eruitzien asl een sierknoop. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s