Voorbereiding Halfjaar Azië

Dus vorig jaar kwamen mijn vriendin en ik op het idee om samen een halfjaar te gaan reizen in januari 2019. We zouden eigenlijk een zomervakantie plannen maar we zijn allebei afgestudeerd en dit leek voor ons het juiste moment om te doen!

Maar wat moet je allemaal wel niet voorbereiden voor zo’n lange reis. Wij zijn allebei full time gaan werken toen we zijn afgestudeerd om het geld te sparen voor onze bijzondere reis!

Wat heb je allemaal nodig/ moet je voorbereiden:

 • Ten eerste een backpack / travelpack. Omdat wij niet in een tent gaan slapen maar van hostel naar hostel gaan, raden onze verkoopster de travelpack aan. IMG_0859.JPGDie is een iets kleiner en vooral gericht op wat je meeneemt qua kleding en schoenen. Ook zit er een dag-rugzak  aan de voorkant op geritst zodat we onze travelpack achter kunnen laten in het hostel en  met een dag-rugzak op pad kunnen. Wij hebben voor deze rugzak gekozen. klik de link naar onze tas:  Travelpack Ik raad het zeker aan om gewoon een winkel in te stappen zoals de ‘Bever’ om verschillende rugzakken te passen en voelen of dat goed zit op jouw lichaam. Omdat de kleur die ik wilde niet in de winkel was heb ik hem thuis besteld.
 • Regenhoes voor om je travelpack
 • Slotjes om je travelpack om slot te kunnen doen
 • Vacuümzakken of travel cubes om je rugzak op te verdelen en je kleding zo plat mogelijk te maken zodat je meer mee kan nemen.
 • Vaccinaties zijn erg belangrijk als je naar Azië gaat reizen.
 • Paspoort  je kan niet naar Azië zonder een paspoort.
 • Visum aanvragen voor het land waar je als eerste heen gaat.
 • creditcard aanvragen, Zodat je altijd kan betalen en het gelijk verzekerd is.
 • Vliegticket boeken  
 • Route bepalen . Wij hebben van tevoren super veel blogs gelezen en filmpjes gekeken omdat het onze eerste keer is naar Azië wilden we goed voorbereid zijn. Ook hebben we nagevraagd bij anderen mensen die al een keer eerder naar Azië waren geweest.
 • Reisblogs lezen   voor verschillende tips en tricks van andere backpackers, welke route hun hebben gedaan en wat ze allemaal aanraden om mee te nemen.
 • Verzekering regelen is ook erg belangrijk. Voor als er wel iets thuis gebeurt of als je aan het reizen bent. Zorg dat je goed verzekerd bent daarvoor!

Wij hebben onze route ook al grof bepaald. Dat vonden wij zelf erg prettig zodat we niet teveel voor verrassingen staan.
Amsterdam – Bangkok
Noorden van Bangkok doorreizen  naar –> Laos
Laos doorreizen naar –> Vietnam
Vietnam doorreizen naar –> Cambodja
Cambodja doorreizen naar –> Zuiden van Thailand
Zuiden van Thailand doorreizen naar –> Maleisië
Maleisië doorreizen naar — > Bali
Bali doorreizen naar –> Amsterdam
azie-oostkaartmapeast-asiaciachinaindonesiehotelsweervakantiejapanindonesievietnampakistanindiakoreavliegticketsnepal-e1537340781255.jpg

Maar wij kijken vooral op dat moment hoelang we op elke plek blijven en wat andere reizigers aanraden om heen te gaan. Wij staan open voor een onwijs bijzonder avontuur. Ik heb er zo onwijs veel zin in!!
Je kan ook mijn reis en voorbereidingen  volgen op mijn instagram Stylingbymaartje 

Zijn jullie al een keer naar Azië geweest en heb je nog tips of hotspots?!
Let me know!!

XOXO Maartje

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s