Stage project Zorgboerderij ‘De Badhoeve’

Wat houdt een stage project in vraag jij je nu waarschijnlijk af. Dat ga ik jullie uitleggen.  Ik studeer interieur adviseur en zit in leerjaar vier. Wat een stage project is: Mijn docent kwam naar mij toe en zei ik heb een perfecte stage voor jou en aangezien ik nog geen stage had was ik erg benieuwd wat het in hield. Ze stelde voor om het samen met een klasgenootje te doen, Anoeska. Wij kende elkaar nog niet omdat onze klassen zijn samengevoegd doordat wij allebei de richting ‘styling’ hadden gekozen. Dus we waren nog nieuw voor elkaar en wisten eigenlijk nog niet wat we aan elkaar hadden dus dat was wel spannend.

Wat hield ons project in. Wij moesten samen een ontwerp en concept gaan ontwerpen om van een oude blokhut een gezellige ruimte te maken waar de zorgboeren gezellig kunnen lunchen en activiteiten konden uitvoeren met de cliënten. Een super leuke uitdaging! Want je moet rekening houden met dementerende en mensen met een geestelijke beperking. Dus we hebben veel onderzoek gedaan naar waar wij rekening mee moesten houden zodat de cliënten het ook een leuke plek zouden vinden. Wij vonden het ook erg belangrijk dat de cliënten hun mening gaven over ons ontwerp. Wat vonden zij nou wel leuk en wat absoluut niet. Ook hebben we hun ideeën meegenomen in het ontwerp zodat het ook voor hun een persoonlijke plek werd.

Het doel was om de blokhut van de zorgboerderij een huiselijke sfeer te geven. Naar aanleiding van een gesprek met onze opdrachtgever hebben wij een programma van eisen opgesteld wat ze heel graag wilden in de blokhut. Daaruit hebben wij een conceptbord gemaakt om te laten zien wat onze visie is op hoe we het willen veranderen met de kleuren en materialen.

IMG_7187

 Nadat we een tweede gesprek hadden met de opdrachtgever zijn we op school aan de slag gegaan. Als eerst hebben we schetsen gemaakt van de ruimte om te kijken wat er mogelijk was en hoe je de meeste loopruimte creëer. Wij waren het al snel eens met de indeling van de blokhut. Daarna hebben we het digitale plan gemaakt in vectorworks, een computerprogramma wat wij gebruiken op school voor interieur tekeningen in 2d en 3d.​  Hieronder kan je goed zien wat onze indeling is geworden en welke kleuren en ideeën wij hebben toegevoegd.


img_8866img_8865.jpgimg_8864.jpg

Schermafbeelding 2017-07-15 om 11.25.45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat we onze digitale presentatie en onderzoeken hadden gepresenteerd aan de vrijwilligers en de zorgboeren van de zorgboerderij. Hadden wij al hun verbeterpunten meegenomen en aangepast in ons project. De vrijwilligers  waren allemaal heel enthousiast en de weken erna zijn we gelijk aan de slag gegaan.

We zijn de muren gaan verven. We hebben tussendoor meubels uitgezocht bij verschillende kringloopwinkels. We hebben gekozen om de meubels bij kringloopwinkels vandaan te halen omdat ze een klein budget hadden. In de tussentijd dat wij niet konden verven in de blokhut hebben wij alle gekochten kringloop meubels een likje verf gegeven. We gebruikten de pallets  als een soort moestuintje en een schoenenrek.
Daarna zijn we de hele vloer gaan schilderen in een grijze tint. Nadat de vloer helemaal gedroogd was, zijn we gaan inrichten en hebben we alle kleine details op hun plek gezet.
We hebben alles opgeruimd, spullen weggegooid, schoongemaakt zodat het er top uit zag om te presenteren aan alle cliënten en vrijwilligers.

Hieronder het eindresultaat van de blokhut in Badhoevedorp.

 

Hier heb ik nog een video en  twee links waar je de voor en na foto’s kan bekijken van de transformatie van ons project ‘De Badhoeve’

De Badhoeve voor en na foto’s   

De Badhoeve voor en na foto’s

Ik heb onwijs veel geleerd van dit project en van de mensen die zo lief tegen ons waren. Ik ben heel blij dat ik deze ervaring rijker ben door dit te hebben gedaan. We hebben de mensen blij gemaakt er een een soort thuis van gemaakt.

In samenwerking met ‘De zorgboerderij de Badhoeve’ , het Hout en meubileringscollege te Amsterdam.
Anoeska Boerdijk en Ikzelf ( Maartje van den Berg)

Xoxo Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s